Mijn verhaal

Coby wil mensen inspireren om meer tijd met zichzelf door te brengen zodat er rust en ruimte kan ontstaan voor persoonlijke en spirituele groei.

Gezond zijn, van het leven genieten, in verbinding staan met mens, dier en natuur, ontwikkeling en authenticiteit zijn voor mij de belangrijkste pijlers in mijn leven. Dan is het belangrijk dat je genoeg rust en tijd voor jezelf neemt en regelmatig de natuur en de stilte opzoekt, zodat je kunt opladen, geïnspireerd raakt en nieuwe energie opdoet. 

Dat wens ik niemand toe

Nadat ik 40 jaar met veel toewijding in de zorg gewerkt heb, waarvan de laatste 12 jaar als manager in de gehandicaptenzorg, speelde bij mij steeds vaker de vraag: “Is dit het nou”? Ik stond altijd aan, was altijd bezig, voelde me voor iedereen en alles verantwoordelijk en het lukte me niet meer om tot rust te komen.

Ik was mezelf helemaal kwijtgeraakt en belandde in een burn-out. Ik herkende mezelf niet meer. Van die energieke, bevlogen vrouw, was ik geworden tot iemand die zich snel irriteerde, zich schuldig voelde en alleen maar moe was. Ik had paniekaanvallen en bleef het liefst thuis op de bank.  Als ik daar nog aan terugdenk…  wens ik dat echt niemand toe.

Zoektocht

In een persoonlijke zoektocht tijdens mijn burn-out periode, kwamen yoga, ademtherapie, natuurcoaching en meditatie op mijn pad. Ik ontdekte de belemmeringen, die mij in de weg stonden om helemaal mezelf te zijn. Ik ben hiermee aan de slag gegaan en doe nu de dingen die passen bij wie ik echt ben. Mijn burn-out heb ik niet als een positieve periode ervaren, maar wel als een leerzaam proces waarin ik steeds weer nieuwe inzichten opdoe. Zo heb ik geleerd om niet alles op mijn schouders te willen dragen, om los te laten en te genieten van momenten waarop ik even niets moet. Om bewust keuzes te maken, waardoor ik steeds dichter bij mezelf kom. Wat ik vooral geleerd heb is om iedere dag weer voldoende rust en tijd voor mezelf te nemen, zodat ik ruimte krijg om te reflecteren en naar binnen te keren. Zo vind ik steeds weer een nieuw stukje van de puzzel wie ik ben en wat ik nodig heb.

Dat gun ik iedereen

En toen kwam Thanks for the Trip op mijn pad en vielen voor mij alle puzzelstukjes samen. Hoe mooi is het om mensen via dit platform bijzondere retraites aan te kunnen bieden en te laten ervaren wat een retraite voor je kan betekenen. Voor een paar dagen de hectiek van het dagelijkse leven loslaten, innerlijk tot rust komen, waardoor er ruimte ontstaat om je te bezinnen op jezelf. Samen met een coach werken aan jouw hulp- en levensvragen, zodat je beter in balans kunt blijven. Om geïnspireerd, vol inspiratie, met nieuwe energie en nieuwe inzichten weer huiswaarts te kunnen gaan. Dat gun ik iedereen!


Coby – Founder