Over Thanks for the Trip


Individuele retraites naar unieke plekjes


Alleen op vakantie gaan is spannend, maar oh zo waardevol!

Het is wat ik het liefste doe, ik stap in de auto op weg naar een door mij uitgekozen plek en weet niet waar ik de volgende ochtend wakker word. Het klinkt gek, maar ik hou niet van op vakantie gaan. De toeristische attracties afgaan, op een overvol terras een plekje proberen te vinden en met zijn allen net die ene mooie foto maken. Nee, ik ga liever met een intentie weg. Ertussenuit om afstand te creëren van alledag. Om inspiratie op te doen, te reflecteren en weer vol nieuwe ideeën en een aangescherpte visie terug naar huis te gaan.

Dit zit er al lang in. Op mijn verre reizen, werd ik snel ‘tempel-moe’. Ik zat liever voor lange tijd op één plek, zodat ik volledig in een boek kon duiken. Elke dag de tijd nemen om de zonsondergang te inspecteren en te kijken wat mij aansprak in de omgeving. Zo ontmoette ik lokale kunstenaars die ik vroeg of ze mij konden leren wat zij maakten of kwam ik met iemand in aanraking die Inner Dance klassen gaf.

Ik vind het juist zo belangrijk om mensen met zichzelf te laten verbinden. Zeker nu ik ouder word, merk ik hoe belangrijk het is dat je genoeg rust en tijd voor jezelf neemt en regelmatig de natuur en de stilte opzoekt, zodat je kunt opladen, geïnspireerd raakt en nieuwe energie opdoet.

We kennen allemaal dat gevoel dat we op de trein zijn gestapt die maar doorraast. Juist het moment dat je tijd neemt om er alleen tussenuit te gaan, levert zoveel inzichten en innerlijke rust op, waardoor er ruimte ontstaat om je te bezinnen op jezelf.

Maar, ik kwam er ook achter dat het nog niet zo eenvoudig is om een retraite voor jezelf te vinden. Waar je niet alleen op een fijne plek bent, maar ook begeleid kunt worden. Het is lastig tussen alle blogs wijzer te worden en het aanbod lijkt vooral gericht op groeps yoga retreats.

In mijn zoektocht ontdekte ik ook dat bijna iedereen kan worden ingedeeld in twee groepen: of je bent een Explorer die het liefst dagenlang zoekt om dat ene bijzondere plekje te vinden en dit vervolgens graag deelt met anderen. Of je bent Fan van bijzondere trips, waarbij je je liever laat inspireren door de positieve ervaring van iemand anders, dan dat je zelf dagenlang bezig bent met het zoeken naar iets speciaals.

Wat zou er gebeuren als de Explorers hun bijzondere trips gemakkelijk konden delen en de Fans deze trips eenvoudig konden boeken?

Daar is Thanks for the Trip uit geboren en sinds 2018 organiseren wij samen met B&B’s, coaches, yoga-docenten, masseurs etc. bijzondere trips naar unieke plekken in Nederland, en sinds 2021 ook daarbuiten.

We werken samen met lokale en ervaren experts uit Nederland. Om jouw een authentieke, lokale en unieke ervaring te geven!


Mijn verhaal
Jorinde – Owner